
خطرات بینظمی در بازار رمزارزها؛ تهدیدی جدی برای اقتصاد دیجیتال ایران
محمدرضا نصراللهی مشاور حقوقی کسبوکارهای دیجیتال و صرافیهای رمزارز با انتقاد شدید از وضعیت قانونگذاری در حوزه رمزارزها عملکرد دولت و مجلس را ناکارآمد ارزیابی کرد.
نصراللهی در این باره گفت: «دولت زمانی که نمیتواند به مسئلهای رسیدگی کند آن را به عنوان کلاهبرداری معرفی میکند. سالهاست که موضوع ساماندهی فعالیتهای رمزارزی در ایران به حال خود رها شده است.»
وی همچنین به نبود مرجع نظارتی مشخص اشاره کرده و آن را به عنوان عاملی برای افزایش آسیبپذیری کاربران مطرح کرد و افزود: «پلیس فتا به دلیل عدم وجود قوانین مشخص نمیتواند اقدامات مؤثری برای مقابله با جرایم مرتبط با رمزارز انجام دهد. حتی در مواردی مانند هک شدن کیف پولهای دیجیتال نهادهای مسئول اقدام مؤثری انجام نمیدهند.»
این کارشناس حقوقی با انتقاد از طرحهای مبهمی نظیر ایجاد بانک رمزارزها تأکید کرد: «تا زمانی که متولی اصلی این حوزه مشخص نشود همه پیشنهادها در ابهام باقی خواهند ماند. در حال حاضر بازار رمزارز ایران به شدت فاقد قوانین مشخص است.»
وی ادامه داد: «فعالان بخش خصوصی نیز در بلاتکلیفی کامل قرار دارند و نمیدانند برای اخذ مجوز یا پیگیری حقوقی به کدام نهاد مراجعه کنند. این بینظمی مانع جدی در مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال به شمار میرود.»
در ادامه برنامه نصراللهی به استفاده از رمزارزها در تأمین مالی برخی اقدامات تروریستی از جمله حمله داعش به مجلس شورای اسلامی اشاره کرده و خاطرنشان کرد: «نباید ابزار خود را محکوم کرد. رمزارز نیز مانند هر فناوری دیگری میتواند در مسیر درست یا نادرست به کار گرفته شود.»
در بخش دیگری از برنامه صالح خواجهدلویی نایبرئیس کمیسیون رمزارز انجمن فینتک ایران در تماس تلفنی با این برنامه مدیریت بانک مرکزی در حوزه رمزارزها را «غلط» ارزیابی کرد و گفت: «در غیاب زیرساختهای قانونی و چارچوبهای شفاف امکان ساماندهی فعالیتهای رمزارزی وجود ندارد. بزرگترین مانع در ایجاد اقتصادی شفاف در حوزه رمزارز نبود سیاستگذاری روشن از سوی نهادهای رسمی کشور است.»
برنامه «فیبوناچی» در رسانه تصویری آن با اجرای بهراد رضازاده در تلاش است تا با بررسی مسائل کلیدی اقتصاد ایران فضای گفتوگویی شفاف میان مسئولان کارشناسان و فعالان اقتصادی فراهم آورد. به نقل از مهر
انتهای پیام/