بازنگری در شاخص کل پس از روزهای پی در پی افزایش
مهر
4
1404-02-29 14:19:35

بازنگری در شاخص کل پس از روزهای پی در پی افزایش

بازار سرمایه پس از پنج روز متوالی افزایش امروز وارد ناحیه منفی شد؛ به طوری که شاخص کل با کاهشی بیش از ۲۶ هزار واحد به سطح سه میلیون و ۲۲۵ هزار واحد رسید.

در روز دوشنبه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت ۲۶ هزار و ۶۳۵ واحدی به عدد سه میلیون و ۲۲۵ هزار و ۵۸۴ واحد رسید. در همین راستا شاخص هم‌وزن نیز کاهش ۲۱۵۹ واحدی را تجربه کرد و در عدد ۹۷۵ هزار و ۳۰۶ واحد باقی ماند.

تالار شیشه‌ای در ۳۰ روز کاری اخیر در شرایطی که بازارهای ارز و طلا تحت تأثیر مذاکرات و بهبود مناسبات بین‌المللی روندی کاهشی دارند هشت روز منفی را تجربه کرده و بقیه روزها در وضعیت مثبت بوده است.

امروز در سومین روز کاری هفته تعداد سهام مثبت بورس به ۱۳۵ و تعداد سهام منفی به ۲۰۴ عدد رسید. همچنین تعداد خریداران به ۱۲۵ هزار نفر رسید و در مجموع بازار کاهش ۰.۸۲ درصدی را تجربه کرد.

در مجموع امروز ۶۵۴ هزار فقره معامله به ارزش تقریبی ۱۵ هزار میلیارد تومان در بازار سهام صورت گرفت. نمادهای فارس فملی وبملت خساپا خودرو و وتجارت بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند و از سوی دیگر خساپا خودرو و وتجارت از پرتراکنش‌ترین نمادها بودند.

در عوض شاخص فرابورس ایران با افزایش ۹۶ واحدی به رقم ۲۸ هزار و ۲۲۹ واحد دست یافت. تعداد معاملات امروز فرابورس به ۳۳۶ هزار فقره و ارزش آن به ۶۹۵ هزار میلیارد تومان رسید.

نمادهای نیشکر کگهر و ومپنا بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند و مهر مهرمام و وپایا نیز از پرتراکنش‌ترین نمادهای این بازار بودند.

تالار شیشه‌ای از روز سه‌شنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که در ۲۳ فروردین در عمان آغاز شد روند صعودی به خود گرفت.

قبل از آن بازار سهام در ایران از روز دوم آبان ۱۴۰۳ روند صعودی داشت و رکوردهای جدیدی به ثبت رساند. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد با نوسانات کاهشی مواجه شد. در روز ۲۳ دی‌ماه کانال ۲.۹ میلیون واحد را از دست داد و در هفته‌های پایانی سال گذشته بازار بین کانال‌های ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد نوسان داشت. ۲۱ اسفند نیز به زیر کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد و ۲۵ اسفند دوباره آن را تصاحب کرد. در ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ به کانال ۲.۸ میلیون واحد صعود کرد و ۲۴ فروردین پس از حدود ۹۰ روز دوباره از مرز ۲.۹ میلیون واحد گذشت. روز ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شد و به ۳.۱ میلیون واحد در اول اردیبهشت رسید و در ۲۳ اردیبهشت کانال ۳.۲ میلیون واحد را فتح کرد.

به نظر می‌رسد که متغیرهای سیاسی تأثیر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته باشد. امیدواری به کاهش تنش‌های سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شده و همچنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند تأثیرات مثبتی بر بازار سهام داشته باشد. کارشناسان بر این باورند که حل مناقشات بین‌المللی می‌تواند با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد کند و از سوی دیگر مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار سازد.

عمده کارشناسان معتقدند که بازار سرمایه از لحاظ بنیادی وضعیت مناسبی دارد اما متغیرهای سیاسی کمبود نقدینگی فقدان اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون مانع از رشد قابل توجه بازار شده است. با این حال بورس پیش از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شده است. به نقل از مهر

انتهای پیام/

منبع: مهر
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما