
کاهش نرخ ارز برای کالاهای اساسی به ثبت رسید
اکبر فتحی معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه افتتاح سیودومین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی مواد غذایی ماشینآلات و صنایع وابسته درباره تأثیرات قطعی برق و کمبود انرژی اظهار داشت: ما در حال حاضر با کمبود انرژی مواجه هستیم که این مسئله سالها است که با آن درگیر هستیم و مختص به امروز نیست. دولت اقدامات مختلفی را آغاز کرده به ویژه در زمینه انرژی خورشیدی که خوشبختانه واحدهای تولیدی نیز در این راستا همکاری میکنند. امیدواریم این مشکلات در سالهای آینده کاهش یابد.
وی در ادامه به اهمیت برگزاری نمایشگاههای تخصصی در شرایط اقتصادی و تحریمها اشاره کرد و افزود: برگزاری این نمایشگاهها میتواند در توسعه تجارت و صادرات بسیار مؤثر باشد. ما به عنوان بخش کشاورزی نیاز داریم محصولات خود را معرفی و عرضه کنیم به ویژه محصولاتی که با فناوریهای نوین تولید شدهاند.
فتحی افزود: توسعه صادرات یکی از اولویتهای ماست و این نمایشگاهها میتوانند در این زمینه بسیار سودمند باشند. همانطور که در سالهای گذشته کمک کردند و ما توانستیم ۸ میلیارد دلار صادرات در بخش کشاورزی را تجربه کنیم که نتیجه این اقدامات بوده است.
وی در پاسخ به سوالات درباره ورود سازمان بازرسی به موضوع تخصیص ارز و مشکلات واردات مواد اولیه اظهار داشت: خوشبختانه در جلسه روز گذشته دولت اعلام شد که تمامی کالاهای اساسی همانند سالهای قبل ارز مورد نیازشان را دریافت خواهند کرد. همچنین نرخ ارزی که در قانون بودجه ۳۷ هزار تومان بود به ۲۸۵۰۰ تومان کاهش یافته که این اقدام بسیار مؤثر است تا بتوانیم مواد اولیه را به قیمت مناسب به واحدهای تولیدی ارائه دهیم. دولت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده و تعهد کرده که هر آنچه برای بخش کشاورزی لازم است را تأمین کند.
وی ادامه داد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ نیز کاهش مالیات از ۱۰ درصد به ۱ درصد برای بخش کشاورزی پیشبینی شده و لایحه دو فوریتی آن به مجلس ارائه شده است. این لایحه به رأیگیری رفته و به کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه ارسال شده و به زودی به صحن مجلس خواهد رفت.
فتحی درباره مشکلات کنونی صنایع گفت: یکی از مشکلات اصلی که با آن مواجه هستیم ناترازی انرژی و قطعی برق است که چالشی جدی برای کلیه صنایع محسوب میشود. دولت پیگیر این موضوع است و امیدواریم با همکاری صنایع و مردم بتوانیم این مسئله را حل کنیم.
وی همچنین به مشکل کمبود تسهیلات سرمایه در گردش اشاره کرد و گفت: واحدهای تولیدی به شدت با این معضل روبرو هستند و خواستار تسهیلات سرمایه در گردش هستند. همچنین در واحدهای جدید نیز انتظار دارند که دولت در صدور مجوزها تسهیلگری کند که این اقدامات در حال انجام است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص مدیریت بحران انرژی در صنایع کشاورزی و غذایی گفت: اولاً باید از طریق صرفهجویی اقدام شود و ثانیاً واحدهای تولیدی که مواد غذایی تولید میکنند میتوانند در تولید انرژی نیز مشارکت داشته باشند و انرژی مورد نیاز خود را تأمین کنند.
وی تأکید کرد: دولت منابع تسهیلاتی لازم را برای سرمایهگذاران این بخش آماده کرده و در اختیار آنها قرار میدهد تا بتوانند انرژی مورد نیاز خود را تولید کنند. همچنین تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری نیز از سوی وزارت نیرو و دولت در قالب قانون بودجه برای این نوع فعالیتها در نظر گرفته شده است. به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/