
تأثیر سه رویداد کلیدی بر بازار سرمایه
بازار سرمایه در آخرین روز اردیبهشت ماه 1404 افت 58 هزار واحدی را تجربه کرد و شاخص کل بورس نزدیک به 2 درصد کاهش داشت؛ همچنین شاخص کل و هموزن فرابورس نیز در محدوده منفی باقی ماندند.
در این میان 23 درصد از نمادها منفی بودند و 77 درصد دیگر مثبت معامله شدند. به عبارتی 202 نماد مثبت و 668 نماد دیگر در محدوده منفی قرار گرفتند.
بورس تهران روز سهشنبه با کاهش در تراز شاخص کل و افت در تراز شاخص کل هموزن به کار خود پایان داد. ارزش معاملات خرد دیروز با کاهش 22 درصدی به سطح 13 همتی رسید. روند خروج پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت و تشدید خروج پول از موقعیتهای سهامی همچنان ادامه دارد.
در بازار امروز شاهد خروج نقدینگی از تالار شیشهای و صندوق کالایی بودیم اما پول حقیقی به صندوق با درآمد ثابت وارد شده است. در نهایت باید گفت که ارزش صفهای فروش نسبت به معاملات روز گذشته کاهش یافته و در مقابل ارزش صفهای خرید تغییرات ناچیزی داشت.
به گفته نوید سالک کارشناس بازار سرمایه وضعیت اقتصادی کشور و به خصوص بازار سرمایه در طول هفته جاری تحت تأثیر سه رویداد مهم قرار گرفت. وی اشاره کرد که اولین و تأثیرگذارترین اتفاق هفته مرتبط با مذاکرات هستهای و پیچیدگیهای آن بود که منجر به افزایش قیمت طلا و دلار در بازار آزاد و کاهش شاخص کل شد.
سالک همچنین به مصوبه هیئت دولت در خصوص نرخگذاری جدید گازوئیل اشاره کرد که در روزهای ابتدایی هفته تأثیر مثبتی بر بازار سرمایه گذاشت. وی خاطرنشان کرد که قطع برق صنایع فولادی و سیمانی به مدت 15 روز نیز بر تغییرات قیمت سهام این صنایع تأثیرگذار بوده است.
وی در انتها اظهار داشت که در هفته جاری شاخص کل با رنگ سبز شروع شد اما از میانه هفته به تدریج شاهد افت آن بودیم. در نهایت مجموع عوامل ذکر شده منجر به کاهش 4 درصدی شاخص کل و 1.8 درصدی شاخص هموزن طی هفته جاری شد. همچنین دلار بازار آزاد از ابتدای هفته تاکنون 1.4 درصد افزایش قیمت داشته و طلای 18 عیار نیز در این مدت حدود 4 درصد گرانتر شده است. به نقل از اقتصاد آنلاین
انتهای پیام/