
واردات هشت میلیارد دلار شمش طلا به کشور، از زبان معاون بانک مرکزی
محمد شیریجیان روز پنجشنبه در نشستی که با حضور فعالان اقتصادی خراسان رضوی و مدیران ارشد بانکهای کشور در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر قیمتگذاری کالاهایی که در بورس عرضه میشوند براساس نرخهای غیررسمی بازار انجام میشود و لازم است که مکانیزمی طراحی گردد تا نرخ رسمی بازار به عنوان مبنای تعیین قیمتها قرار گیرد.
وی همچنین بیان کرد: به منظور تقویت نقش پول ملی و مدیریت بهتر بازار ارز بانک مرکزی اقداماتی راهبردی را برای توسعه تعاملات ارزی با کشورهای همسایه و منطقه برنامهریزی کرده است.
شیریجیان افزود: یکی از مولفههای کلیدی برای افزایش وصول و عرضه منابع ارزی به منظور تأمین نیازهای بخشهای اقتصادی و تولیدی کشور افزایش تقاضا برای ریال در کشورهای منطقه است و بانک مرکزی با طراحی ساز و کارهای دوجانبه به دنبال تحقق این هدف است.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی در ادامه گفت: در سال گذشته دو اقدام مهم در راستای تعاملات مالی و بانکی با فدراسیون روسیه انجام شده که منجر به افزایش تقاضا برای ریال شده است. این دو اقدام شامل امکان برداشت «روبل» توسط گردشگران ایرانی در روسیه از طریق کارتهای بانکی شتاب و فعالسازی شبکه پرداخت «میر» برای دارندگان کارتهای بانکی ایرانی است که امکان تراکنش مستقیم در کشورهای عضو این شبکه را فراهم میکند.
وی همچنین از اتصال سامانه «سپام» (سامانه پیامرسانی الکترونیکی مالی) ایران به سامانه «SPFS» روسیه (سامانه پیامرسان مالی روسیه) خبر داد و افزود: این اقدام گامی مؤثر در تسهیل مبادلات تجاری و مالی میان دو کشور خواهد بود.
شیریجیان به چالشهای تعامل مالی با افغانستان اشاره کرد و تصریح کرد: با وجود پیگیریهای مداوم ایران کمکاری طرف افغانستانی موجب کندی اجرای توافقات شده و در این راستا تسریع در بازگشت ارز صادراتی از این کشور ضروری است.
وی همچنین به انتقاد از نحوه تخصیص ارز توسط وزارت صنعت معدن و تجارت پرداخت و افزود: بانک مرکزی تنها مسئول تأمین ارز است و نه تعیین اولویتها. در سال گذشته بیش از ۱۱ میلیارد دلار تخصیص ارز توسط وزارت صمت انجام شد که بسیاری از این تخصیصها فاقد توجیه منطقی بودند.
معاون بانک مرکزی با اشاره به ترکیب واردات کشور گفت: بخش عمدهای از واردات ایران به کالاهای اساسی اختصاص دارد و به همین دلیل تأمین ارز برای این اقلام در اولویت است.
وی همچنین از عملکرد پتروشیمیها به عنوان گروه پیشتاز در رفع تعهد ارزی تشکر کرد و ادامه داد: پس از این گروه فولادیها و سایر صادرکنندگان غیرنفتی بیشترین ایفای تعهدات ارزی را به بانک مرکزی داشتهاند.
شیریجیان بر ضرورت ایجاد کارگروههای استانی برای سیاستگذاری دقیق اعتباری تأکید کرد و گفت: جهتگیری مؤثر تسهیلات بانکی و سیاستهای ارزی در سطح استانها نیازمند تصمیمسازی محلی و تفویض اختیار هوشمندانه است. به نقل از ایرنا
انتهای پیام/