تغییرات جدید در وام ازدواج: آیا این تسهیلات به پایان راه رسیده است؟ + جزئیات
tgju
2
1404-03-01 21:42:00

تغییرات جدید در وام ازدواج: آیا این تسهیلات به پایان راه رسیده است؟ + جزئیات

محمدرضا فرزین اعلام کرد که به علاوه تسهیلات نقدی امکان خرید جهیزیه از طریق اعتبار نیز فراهم می‌شود تا شاید صف طویل وام ازدواج نسبت به سال‌های گذشته کاهش یابد. همچنان ناتوانی بانک‌ها در کاهش طول صف وام ازدواج ادامه دارد و آمارهای غیررسمی نشان می‌دهند که در حال حاضر تقریباً نیم میلیون زوج در انتظار دریافت تسهیلات هستند. پرداخت وام ازدواج به صورت غیرنقدی احتمالاً مورد استقبال عروس و دامادها قرار نگیرد اما برای جلوگیری از نارضایتی این طرح به صورت اختیاری ارائه خواهد شد.

طرح وام ازدواج اعتباری یا غیرنقدی پیش از این توسط وزیر پیشین اقتصاد مطرح شده بود. عبدالناصر همتی قبل از ترک سمت خود در وزارت اقتصاد در شهریور سال گذشته نخستین ایده‌های مربوط به وام ازدواج غیرنقدی را مطرح کرد. او با آگاهی از وضعیت بانک‌ها و منابع موجود برای ارائه تسهیلات طرح تبدیل وام نقدی به غیرنقدی را آغاز کرد. اما این پیشنهاد با واکنش‌های زیادی از سوی افکار عمومی مواجه شد. وزیر پیشین اقتصاد در نهایت اعلام کرد که این طرح تنها پیشنهادی برای عروس و دامادهاست و حذف تسهیلات نقدی در نظر نیست.

اکنون هشت ماه پس از مطرح شدن این طرح رئیس‌کل بانک مرکزی بار دیگر به این موضوع پرداخته است. محمدرضا فرزین در روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت اعلام کرد که طرح جدیدی برای کاهش صف وام ازدواج در نظر گرفته شده است که به جوانان این امکان را می‌دهد تا به جز گزینه نقدی گزینه کارت رفاهی برای خرید جهیزیه را نیز انتخاب کنند.

دلایل متعددی برای مطرح شدن وام ازدواج غیرنقدی وجود دارد اما مهم‌ترین دلیل طولانی بودن صف متقاضیان است. بانک مرکزی تا نیمه سال ۱۴۰۳ به طور مرتب آمار دقیقی از تسهیلات پرداختی ازدواج ارائه می‌کرد اما در ماه‌های اخیر تنها به صورت غیررسمی آمارهایی از متقاضیانی که موفق به دریافت تسهیلات نشدند منتشر می‌شود. در حال حاضر صف وام ازدواج بیش از نیم میلیون نفر تخمین زده می‌شود و منابع محدود بانک‌ها از جمله دلایل طولانی شدن این صف است.

مبلغ وام ازدواج برای هر یک از عروس و داماد‌ها ۳۰۰ میلیون تومان است اما اگر عروس زیر ۲۳ سال و داماد زیر ۲۵ سال باشند می‌توانند تا سقف ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

در بانک‌های مختلف صف وام ازدواج به شدت متفاوت است. به عنوان مثال در تهران هر یک از بانک‌های ملی صادرات ملت تجارت سپه رفاه کارگران و کشاورزی بیش از دو هزار متقاضی در انتظار تسهیلات دارند. در بانک‌هایی مثل مسکن خاورمیانه و قرض‌الحسنه مهر ایران که متقاضیان کمتری دارند بین هزار تا دو هزار نفر موفق به دریافت تسهیلات نشده‌اند. این وضعیت در سایر استان‌ها نیز به همین منوال است و پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به یک معضل تبدیل شده است. به نقل از tgju

انتهای پیام/

منبع: tgju
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما