
استانداردهای حلال: رمز موفقیت در گسترش تجارت جهانی
به نقل از فرزانه انصاری در مراسم روز جهانی حلال ضمن تبریک به مسلمانان سراسر جهان گفت: صنعت حلال بهغیر از حوزه غذایی قابلیت رشد و تبدیل به یک اکوسیستم اقتصادی در زمینههای خدمات توریسم بیمه و سایر حوزهها را داراست.
وی تصریح کرد: با توجه به پیشرفتهای فناوریهای هوشمند و بستهبندی نوین همچنین فرآوردههای تخمیری که باید طبق ضوابط فقه جعفری بستهبندی شوند نیاز به تدوین استانداردهای جدید در این حوزه و روشهای آزمون داریم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران بر لزوم تأمین تجهیزات آزمایشگاهی برای تحقق اهداف حوزه حلال تأکید کرد و افزود: به تدوین استانداردهایی نیاز داریم که فرآیند تولید مواد غذایی را از مزرعه تا سفره پوشش دهد.
انصاری همچنین به لزوم توجه به صنعت حلال اشاره کرد و متأسفانه خاطرنشان کرد که در میان ۱۰ کشور برتر از لحاظ درآمدزایی از صنعت حلال هیچ کشور مسلمانی وجود ندارد.
وی با اشاره به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد تاکید کرد که سازمان ملی استاندارد ایران تنها مرجع رسمی صدور پروانه حلال در کشور است و از نهادهای مختلف درخواست کرد که با این سازمان همکاری بیشتری داشته باشند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در خصوص جایگاه بینالمللی این سازمان گفت: این سازمان به عنوان رکن اصلی مؤسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) در مجامع مختلف بینالمللی فعال است و همواره در تلاش برای تقویت ارتباطات بینالمللی خود هستیم.
انصاری اظهار داشت: زمینه همکاری با فعالان حوزه حلال فراهم است و طبق فراخوانی از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران فعالان این حوزه میتوانند از خدمات صدور گواهی محصولات و بازرسی استفاده کنند.
در این نشست رئیس سازمان ملی استاندارد به ارائه راهکارهایی برای تحقق خواستههای فعالان صنعت حلال پرداخت و بر مشارکت بخش خصوصی تأکید کرد.
در ادامه احسان اووت دبیرکل مؤسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) نیز به مناسبت دومین سالروز جهانی استانداردهای حلال پیامی تصویری ارسال کرد و از فعالان این صنعت خواست تا به همکاری با اسمیک ادامه دهند.
نخستین اجلاس توسعه تجارت صنعت حلال با همکاری سازمان استاندارد اتاقهای بازرگانی البرز و ایران و خانه صنعت معدن و تجارت ایران برگزار شد. به نقل از مهر
انتهای پیام/