فروش اجباری ارز مازاد: مردم ملزم به عرضه بیش از ۱۰ هزار یورو شدند
مهر
4
1404-03-04 11:46:10

فروش اجباری ارز مازاد: مردم ملزم به عرضه بیش از ۱۰ هزار یورو شدند

به نقل از بانک مرکزی اصلاحیه «دستورالعمل اجرایی تعیین میزان ارز قابل حمل نگهداری و مبادله در داخل کشور» به شبکه بانکی ابلاغ گردید. بر اساس این دستورالعمل هر شخص مجاز است تا حداکثر مبلغ ۱۰.۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها را حمل و نگهداری نماید.

طبق این گزارش بانک مرکزی در تاریخ ۳ خرداد ماه ۱۴۰۴ و بر اساس بخشنامه ۰۴/۵۶۰۳۵ و نیز بخشنامه شماره ۶۴۴۴۵‏‏‏/۹۹ مورخ ۱۱/‏۰۳/‏۱۳۹۹‬ اصلاحیه مذکور را به عنوان پیوست شماره «۶» از بخش سوم مجموعه مقررات ارزی «خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بین‌المللی» به شبکه بانکی ابلاغ کرده است. این دستورالعمل شامل ۸ ماده به شرح زیر می‌باشد.

با استناد به بند (الف) ماده (۷) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بند «پ» ماده (۵) آئین‌نامه اجرایی این قانون و همچنین بندهای (پ) و (ح) ماده (۲) مکرر قانون مذکور دستورالعمل اجرایی تعیین میزان ارز قابل حمل نگهداری و مبادله در داخل کشور به شرح زیر ابلاغ می‌شود:

ماده ۱- در این دستورالعمل اصطلاحات و عبارات زیر به معانی مشخص شده به‌کار می‌روند: ۱- شخص: شامل اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و خارجی. ۲- مؤسسه اعتباری: اشخاص حقوقی که با مجوز بانک مرکزی یا به موجب قانون تحت عنوان «بانک» یا «مؤسسه اعتباری غیر بانکی» به انجام عملیات بانکی مبادرت می‌نمایند و مجاز به انجام عملیات ارزی می‌باشند. ۳- صرافی: شخص حقوقی است که مجوز انجام عملیات صرافی را از بانک مرکزی دریافت کرده است. ۴- صورت‌حساب خرید معتبر مؤسسه اعتباری و صرافی: رسید سامانه ارزی که حاوی مشخصات معامله است. ۵- سند برداشت از حساب نزد مؤسسه اعتباری: سندی که نشان‌دهنده پرداخت مبلغ از حساب ارزی به شخص دارنده حساب است. ۶- اظهارنامه گمرکی: رسید چاپی صادره از گمرک جمهوری اسلامی ایران که حاوی کد رهگیری است. ۷- حمل: نقل و انتقال فیزیکی ارز. ۸- سامانه ارزی: سامانه نظارت ارزی (سنا). ۹- ارز: اسکناس و مسکوک ارز.

ماده ۲- حمل و نگهداری ارز توسط هر شخص تا سقف ۱۰.۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها بلامانع است.

ماده ۳- حمل و نگهداری ارز برای مبالغ بیشتر از ۱۰.۰۰۰ یورو یا معادل آن تنها با ارائه مدارک زیر مجاز است: الف- صورت‌حساب خرید معتبر مؤسسه اعتباری و صرافی. ب- سند برداشت از حساب نزد مؤسسه اعتباری. ج- اظهارنامه گمرکی.

ماده ۴- صورت‌حساب خرید معتبر و سند برداشت از حساب مؤسسه اعتباری حداکثر ۶ ماه از تاریخ صدور اعتبار دارد و دارندگان می‌بایست قبل از انقضای آن ارز مربوطه را واریز یا به فروش برسانند.

ماده ۵- مؤسسات اعتباری از مفاد این دستورالعمل مستثنی هستند و حمل ارز متعلق به آنها باید با معرفی‌نامه رسمی انجام شود.

ماده ۶- صرافی‌ها نیز از این موارد مستثنی بوده و حمل ارز آنها با معرفی‌نامه معتبر صورت می‌گیرد.

ماده ۷- در صورتی که منشأ ارزهای موضوع این دستورالعمل از پولشویی و تأمین مالی تروریسم باشد مطابق قوانین مربوطه اقدام خواهد شد.

ماده ۸- کلیه اقدامات مذکور هیچ‌گونه تأثیری بر منشأ ارزهای حاصله نخواهد داشت و چنانچه مشخص شود که ارزهای نگهداری شده یا حمل‌شده به جرایم پولشویی مربوط است مشمول قوانین موجود خواهد بود. به نقل از مهر

انتهای پیام/

منبع: مهر
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما