
ابلاغ دستورالعمل جدید برای حذف نیاز به مراجعه حضوری در فرآیند وامهای خرد به زودی انجام خواهد شد
احمد میدری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در نشست «برنامه ملی تقویت کسب و کار و معیشت مرزنشینان» ضمن تبریک سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر این شهر را الگوی تاریخی از پیشرفت در مناطق مرزی معرفی کرد و بیان داشت: خرمشهر در گذشته یکی از توسعهیافتهترین شهرهای کشور بود و این موضوع نشان میدهد که مرزی بودن مانع توسعه نیست.
وی با اشاره به پتانسیلهای اقتصادی مناطق مرزی خاطرنشان کرد: اگرچه در یک قرن گذشته این ظرفیتها به دلایل متعدد نادیده گرفته شدهاند اکنون لازم است با ارادهای قویتر مسیر تغییر را آغاز کنیم. برای این امر همکاری فعال نهادهای محلی و ساکنان بومی ضروری است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به مدیران مرتبط با اشتغال در شهرهای مرزنشین که به صورت آنلاین در این نشست شرکت کرده بودند تأکید کرد: همکاری شما در شناسایی دقیق فرصتهای محلی انتقال نیازها و پیگیری مطالبات میتواند بهبود شرایط را برای شهرهای مرزی کشور فراهم آورد.
وی افزود: ما این نشست را به عنوان نقطه آغاز ارتباط مستقیم با شهرهای مرزی میدانیم و از کلیه فعالان محلی میخواهیم که پیشنهادات خود را در قالبهای تعیین شده ارائه دهند.
توجه دولت به تمرکززدایی و واگذاری اختیارات به استانها
میدری در ادامه با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم و رئیسجمهور در زمینه تمرکززدایی و واگذاری اختیارات به مدیران محلی گفت: رئیسجمهور پزشکیان بر تمرکززدایی رفع تبعیض و واگذاری اختیارات به استانها تأکید دارد. این رویکرد میتواند نقطه شروع تحولات اساسی در وضعیت مناطق مرزی کشور باشد.
وی به حضور مجازی معاون امور توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور در نشست اشاره کرد و افزود: ما پیگیر پیشنهادات ارائه شده خواهیم بود تا با همکاری یکدیگر تغییرات ملموسی در راستای سیاستهای کلان نظام و دولت ایجاد کنیم.
برنامه ملی توسعه کسب و کارهای مرزی
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه به برنامه ملی توسعه کسبوکار در مناطق مرزی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۲۰ شهر از سراسر کشور در این برنامه مشارکت دارند و در دو حوزه اصلاح فرآیندها از جمله گسترش تجارت و رفع موانع کسب و کار و همچنین درخواست تسهیلات مشاغل خانگی از آنها نظرخواهی خواهد شد.
وی تأکید کرد: هدف این است که مناطق مرزی حداقل به اندازه سهم جمعیتی خود که حدود ۱۹ درصد کل کشور را تشکیل میدهد از این تسهیلات بهرهمند شوند.
تسهیل در پرداخت تسهیلات خرد با حذف مراجعه حضوری
میدری همچنین به سیاست جدید وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی اشاره و اظهار داشت: در نظر داریم که وامهای خرد بدون نیاز به مراجعه حضوری پرداخت شوند.
وی با تأکید بر نقش نهادهای حمایتی در این روند افزود: پرداختها قرار است از طریق نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) بسیج و سازمان بهزیستی کشور انجام گیرد.
میدری گفت: دستورالعمل اجرایی این طرح در مراحل پایانی قرار دارد و به زودی ابلاغ خواهد شد تا تسهیلات با حداقل مزاحمت برای مردم و بانکها پرداخت گردد.
در ادامه این نشست تعدادی از اعضا به بیان مشکلات و مسائل خود پرداخته و به مواردی چون «کمبود منابع» «مشکلات مالیاتی» «قوانین محدودکننده برای تجارت مرزی» نادیده گرفتن ظرفیتهای گردشگری و توسعه تجارت مرزی و مسائل مربوط به فعالیت تعاونیهای مرزنشینان اشاره کردند. به نقل از مهر
انتهای پیام/