
نقش روغن موتور ایرانی در تعیین قیمتهای جهانی روانکارها
به نقل از اقتصادی فرهاد امین دهقان مدیرعامل نفت سپاهان در نشست خبری «یکشنبه یک ناشر» که امروز صبح در بورس تهران برگزار شد اعلام کرد: برای فروش محصولات خود دو دستورالعمل داریم. یکی از این دستورالعملها به شورای رقابت مربوط میشود که بر اساس نرخ فوب خلیج فارس عمل میکند؛ تا دی ماه این رویکرد به توزیع رانت منجر میشد و محصولات ما با نرخ نیمایی خریداری میشدند همچنین حجم عرضه ما قادر به پاسخگویی به نیاز داخلی نبود؛ اما از دی ماه این رانت حذف شده است.
او افزود: دستورالعمل دیگری که شورای رقابت برای فروش محصولات ما در بورس کالا تعیین کرده با وجود حذف نرخ نیمایی هنوز مقداری رانت در آن وجود دارد. در عین حال نرخ روغن پایه تولیدی نفت سپاهان بر قیمتهای جهانی تأثیرگذار است.
این متخصص در صنعت نفت همچنین یادآور شد: در زمینه عرضه وکس در بورس کالا مشکلی نداریم و در بورس انرژی نیز نفت خام عرضه میکنیم؛ ما ۵ هزار شرکت را برای حضور در مناقصات ثبتنام کردهایم و فضای tender (مناقصه) را باز کردهایم. هر شرکتی که درخواست دهد در تندر قرار میگیرد و قیمت کشف میشود که بالاترین قیمت ملاک ما خواهد بود؛ هیچ مدل فروش دیگری در حوزه صادرات به غیر از روش تندر نداریم.
امین دهقان تصریح کرد: تا کنون در بازگشت ارز صادراتی مشکلی نداشتهایم زیرا نرخ را در فوب دریافت میکنیم؛ صادرات ما به هند چین آفریقا و برخی کشورهای شرق اروپا و آمریکای جنوبی به صورت مستقیم و به سایر کشورها از طریق واسطه انجام میگیرد.
مدیرعامل این شرکت نفتی ادامه داد: بازگشایی فضای تجارت خارجی برای صادرات و واردات میتواند بسیار کمککننده باشد و همکاری ما با برندهای معتبر خارجی میتواند به تولید محصولات مشترک با این شرکتها منجر شود. از طرف برندهای معتبر خارجی و اروپایی پیشنهاد همکاری دریافت کردهایم اما فضا برای تولید محصول مشترک هنوز آماده نیست. بخشی از این محصولات مشترک را در یک ماه آینده به بازار عرضه خواهیم کرد که محصول مشترک با آلمان خواهد بود؛ واحد تحقیق و توسعه (R&D) را یک سال است که راهاندازی کردهایم و طی دو ماه آینده اولین ادتیو تولید داخل با مواد اولیه داخلی عرضه خواهد شد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه نفت سپاهان بزرگترین شرکت روانکار ایران و بزرگترین تولیدکننده روغن پایه در خاورمیانه به شمار میرود اظهار کرد: ما جزو معدود شرکتهایی هستیم که به اندازه ظرفیت اسمی تولید داریم. این شرکت از سال ۷۱ با احداث واحد تصفیه روغن تأسیس شد و در سال ۹۲ وارد بورس اوراق بهادار شد. پالایشگاه مرکزی مجموعه در اصفهان واقع شده و این مجموعه دارای کارخانه توسعه روانکار در آذربایجان شرقی و ۲ پایانه صادراتی است که به بیش از ۳۰ کشور دنیا صادرات مستقیم دارد.
مدیرعامل شرکت بورسی با نماد «شسپا» در بازار سرمایه تأکید کرد: پروژه FRW به احتمال زیاد امسال به بهرهبرداری خواهد رسید اما مشکل اصلی تأمین برق است و پروژههای دیگر ما نیز طی دو سال آینده به بهرهبرداری خواهند رسید. توانستیم با تبدیل ظروف محصولات فلزی به پلاستیکی صرفهجویی صدها میلیارد تومانی برای شرکت داشته باشیم. به نقل از ایرنا
انتهای پیام/