
فروش خام طلا و آهن؛ چالش بیکاری فارغالتحصیلان
شیخیزاده به تحلیل وضعیت حوزه انتخابیه خود ظرفیتهای بالقوه و چالشهای موجود برای مردم پرداخت. او به معضلاتی همچون خامفروشی معادن ضعف صنایع تبدیلی بیکاری جوانان تحصیلکرده نیاز به فعالسازی بازارچههای مرزی و مسائل حوزه سلامت اشاره کرد و از تلاشهای خود برای خدمت به مردم در شرایط دشوار خبر داد. همچنین بخشی از گفتگو به زبانهای کردی و ترکی اختصاص داشت که نشاندهنده ارتباط عمیق این نماینده با مردمش بود.
این گفتگو بخشی از مجموعهای است که در آن با نمایندگان محترم مجلس درباره مسائل محلی و چالشهای ملی گفتوگو خواهیم کرد؛ مجموعهای که به دنبال استخراج نکات مهم و قابل توجه از دل صحبتها و ارائه آن به افکار عمومی است.
مشروح این گفتگو به شرح زیر است: شما نماینده منطقهای هستید که سالها با محرومیت مواجه بوده و نیاز مردم به امکانات و توجه بیشتر در آن به شدت احساس میشود. حال که یک سال از آغاز دوره نمایندگیتان گذشته چه اقداماتی برای کاهش آلام و مشکلات مردم انجام دادهاید؟ در مورد محرومیت باید بگویم که قروه و دهگلان به معنای واقعی محروم نیستند بلکه این مناطق به دلیل داشتن منابع معدنی غنی مانند معادن طلای ساربین مرمر بابا شورا و سایر معادن دارای ظرفیتهای بالایی هستند. با این حال عدم توجه و برنامهریزی صحیح مانع از بهرهبرداری از این ظرفیتها به نفع مردم شده است.
شیخیزاده: بسم الله الرحمن الرحیم؛ ابتدا از شما و بابت توجه به مسائل استان کردستان و شهرستانهای قروه و دهگلان تشکر میکنم. کردستان محروم نیست؛ ثروتمند اما بیبرنامه است در مورد محرومیت باید بگویم که قروه و دهگلان به معنای واقعی محروم نیستند. این مناطق دارای منابع معدنی غنی هستند اما متأسفانه به دلیل عدم برنامهریزی صحیح نتوانستیم از این ظرفیتها بهرهبرداری کنیم و باعث شکلگیری نگرش محرومیتزدایی به این مناطق شده است.
به عنوان نمونه در حوزه معادن خامفروشی همچنان ادامه دارد و صنایع تبدیلی در این منطقه شکل نگرفته است. به تازگی کارخانه کنسانتره معدن گلالی در حال احداث است و برنامهریزیهایی برای ایجاد زنجیره فولاد در شهرستان قروه انجام شده اما پیشرفت فیزیکی پروژهها بسیار کند است.
آمار بیکاری در کشور چه میزان است؟ شیخیزاده: آمار سازمان برنامه و بودجه نشان دهنده نرخ بیکاری بالای ۱۴ درصد است اما من بهعنوان نماینده و با ارتباط مستقیم با مردم وضعیت را ملموستر میبینم. بیشترین مراجعات به من در زمینه اشتغال به ویژه اشتغال جوانان بیکار است.
بیکاری تحصیلکردهها مهاجرت به تهران برای کارگری به دلیل نبود فرصت شغلی در قروه و دهگلان بسیاری از مردم به شهرهای بزرگ مانند تهران مهاجرت کردهاند. به عنوان مثال در بازار میادین میوه و ترهبار تهران تعداد زیادی از کارکنان اهل قروه هستند که برای کسب درآمد به تهران آمدهاند.
جناب شیخیزاده با توجه به اینکه در حوزه صنایع تبدیلی اقدامات چندانی صورت نگرفته وضعیت معادن و صنایع مرتبط چگونه است؟ ثروت از قروه میرود سرمایهگذاری در قبرس و امارات انجام میشود شیخیزاده: متأسفانه بخشی از ثروت معادن ما به دلیل خامفروشی به کشورهای خارجی منتقل میشود. بخش زیادی از معدن طلای منطقه به خارج صادر میشود و باید به این موضوع توجه جدی شود.
۳۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی اما بدون اثر در منطقه سالهاست که به نامگذاری سالها بر تولید و حمایت از آن پرداخته میشود اما در عمل شاهد خامفروشی و خروج سرمایهها از کشور هستیم. اگر این سرمایهها در داخل کشور و به ویژه در منطقه خودمان سرمایهگذاری شود میتواند گردش مالی بزرگی ایجاد کند.
با توجه به اینکه استان ما حدود ۲۰۰ تا ۲۳۰ کیلومتر مرز با عراق دارد جوانان بومی باید برای نگهبانی معادن استفاده شوند. اما متأسفانه هنوز از نیروهای غیربومی در این زمینه استفاده میشود که برای مردم این منطقه قابل قبول نیست.
تنها باشماق فعال است؛ سایر مرزها روی کاغذ ماندهاند آقای شیخیزاده چرا بازارچههای مرزی در کردستان به درستی فعال نشدهاند؟ متأسفانه زیرساختهای لازم برای فعالسازی بازارچههای مرزی وجود ندارد و نیاز به همت مسئولان دارد. در حال حاضر تنها مرز رسمی باشماق فعال است و از سایر مرزها استفاده نمیشود.
ترکیه بازار اقلیم را گرفته؛ ما هنوز دنبال زیرساختیم مرزها فرصت مناسبی برای صادرات به اقلیم کردستان عراق هستند اما ما در این بازار نسبت به سایر همسایگان ضعیفتر عمل کردهایم. بازارچههای سقز بانه و مریوان ظرفیتهای خوبی برای توسعه دارند اما باید زیرساختها فراهم شود.
در ارتباط با سفر رئیسجمهور به اقلیم کردستان صحبت کنید شیخیزاده: سفر رئیسجمهور به عراق تأثیر زیادی در توسعه همکاریهای اقتصادی و فرهنگی داشته است. بیش از ۳ هزار دانشجو از اقلیم کردستان در دانشگاههای استان کردستان تحصیل میکنند که در ارتقای همکاریهای فرهنگی و علمی نقش مؤثری دارد.
شما عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هستید. اوضاع دارو خوب نیست! شیخیزاده: تحریمها تأثیرگذار بوده اما مجلس بودجهای برای تأمین دارو در نظر گرفته و ما انتظار داریم که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در این زمینه اقدام کنند.
مافیای دارو هست؛ مردم نباید قربانی شوند ما باید شرایطی فراهم کنیم تا مردم نگرانی از بابت کمبود دارو نداشته باشند.
آقای شیخیزاده تقریبا یک سال از دوران خدمت شما در نمایندگی مجلس میگذرد حاضرید به خودتان نمره بدهید؟ شیخیزاده: خودم را نمیسنجم و اعتقاد دارم که مردم باید ما را ارزیابی کنند. من تمام تلاشم را برای خدمت به مردم انجام دادهام.
در پایان اگر مایل هستید به زبان محلی با مردم حوزه انتخابیه خود صحبت کنید شیخیزاده: مردم شهرستان قروه و دهگلان به زبانهای کردی و ترکی صحبت میکنند و من به هر دو زبان مسلط هستم. از همین جا با زبان شیرین کردی و ترکی خدمت مردم عزیزم سلام میگویم.
به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/