
صندوق بینالمللی پول: مخالفت با یارانههای برق ماینینگ در پاکستان به دلیل نگرانیهای اقتصادی و زیستمحیطی
در نشست کمیسیون دائمی مجلس سنا در حوزه برق به ریاست سناتور محسن عزی دکتر فخرای عالم ایرفن دبیر وزارت نیرو جزئیات اقدامهای اخیر دولت برای مذاکره درباره تعرفههای یارانهای با صندوق بینالمللی پول را توضیح داد.
وی بیان کرد که هدف از این پیشنهاد کاهش هزینه برق برای بخشهای انرژیبر مانند ماینینگ و صنایع خاص دیگر بوده است تا بتوانند فعالیتهای اقتصادی را تحریک کرده و از ظرفیت تولید مازاد به بهترین نحو بهرهبرداری کنند.
با این حال صندوق بینالمللی پول این درخواست را رد کرده و به این نکته اشاره کرده که چنین یارانههایی ممکن است به اختلال در بازار انرژی منجر شود و وضعیت مالی بخش برق را که در حال حاضر در شرایط شکنندهای به سر میبرد بدتر کند.
این تصمیم پس از اعلام قبلی پاکستان مبنی بر تخصیص ۲ هزار مگاوات برق مازاد به ماینینگ بیتکوین و مراکز داده تحت طرح زیرساخت ملی دیجیتال اتخاذ شد. هدف این طرح جذب سرمایهگذاری خارجی ایجاد فرصتهای شغلی در زمینه فناوریهای نوین و استفاده از ظرفیت تولید بلااستفاده برق بود.
دولت پاکستان پیش از این نیز پیشنهادات دیگری ارائه داده بود که مورد موافقت صندوق بینالمللی پول قرار نگرفته است. در سپتامبر سال گذشته مسئولان پیشنهاد کرده بودند که تعرفه برق برای مدت شش ماه بر اساس هزینه حداقلی و معادل ۲۳ روپیه برای هر کیلوواتساعت برای حمایت از ماینینگ رمزارز و صنایع با مصرف بالا تعیین شود. اما صندوق تنها با مدت سهماه موافقت کرد و نگرانی خود را در مورد اختلالات احتمالی در تعادل بازار ابراز کرد.
در نوامبر دولت دوباره با طرح یارانه هدفمند برای مصرف برق مازاد وارد عمل شد اما این پیشنهاد نیز از سوی IMF رد گردید و مشابه تعطیلات مالیاتی خاص بخشها تلقی شد که میتواند توازن اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
در عین حال دکتر ایرفن تأکید کرد که مذاکرات با صندوق بینالمللی پول و دیگر نهادهای بینالمللی همچنان ادامه دارد و تلاشها برای یافتن راهحلی عملی در حال انجام است. به نقل از بازار
انتهای پیام/