
تشخیص اسکیزوفرنی با استفاده از هوش مصنوعی با دقت ۹۱ درصدی انجام شد
پلتفرم «BrainProbe» به عنوان اولین ابزار هوش مصنوعی در جهان برای تشخیص اسکیزوفرنی با استفاده از دادههای MRI و فناوری یادگیری عمیق معرفی شده است. این فناوری که توسط محققان بیمارستان عمومی جانبازان تایپه (TVGH) توسعه یافته به منظور کمک به تشخیص این اختلال روانی پیچیده طراحی شده است. هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار نوین در پزشکی در حال تغییر قواعد درمان و تشخیص بیماریها است.
پلتفرم «BrainProbe» با تجزیه و تحلیل اسکنهای تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) قادر است تغییرات ساختاری و عملکردی مغز مرتبط با اسکیزوفرنی را شناسایی کند و با دقت 91.7 درصد به عنوان اولین ابزار هوش مصنوعی در این زمینه به شمار میآید. این ابزار به ویژه در مقایسه با روشهای سنتی که عمدتاً بر مبنای مصاحبههای بالینی و مشاهدات رفتاری استوارند فاصله قابل توجهی ایجاد میکند.
آلبرت یانگ معاون مدیر مرکز توسعه هوش مصنوعی پزشکی TVGH به اهمیت شناسایی نشانگرهای بیولوژیکی در رشته روانپزشکی اشاره کرده و گفت: «تشخیص اسکیزوفرنی اغلب به علائم گزارششده و تفسیر پزشک بستگی دارد که این موضوع میتواند به تشخیص نادرست و درمان با تأخیر منجر شود.»
تیم دکتر یانگ با استفاده از دادههای اسکن مغز از بیش از 1500 فرد این ابزار هوش مصنوعی را برای شناسایی تغییرات ظریف در مراحل اولیه آموزش داده است. یکی از نمونههای موفق مردی 30 ساله بود که توانایی «BrainProbe» در شناسایی علائم انحطاط مغزی او را تأیید کرد.
«BrainProbe» فقط به عنوان یک ابزار تشخیصی عمل نمیکند بلکه میتواند تغییرات مغز در طول زمان را نیز ردیابی کند. این ابزار میتواند به عنوان یک شاخص پیشبینی پیری مغز و نظارت بر تغییرات پاتولوژیک عمل کند. این فناوری در حال حاضر تحت یک برنامه کارآزمایی بالینی در TVGH در حال ارزیابی است و در انتظار تأیید سازمان غذا و داروی تایوان میباشد.
یانگ و تیمش همچنین در تلاشاند تا با همکاری شرکای بینالمللی دادههای اسکن مغز از جمعیتهای مختلف را به پلتفرم خود اضافه کنند و به اعتبارسنجی این ابزار در گروههای قومیتی مختلف بپردازند. هدف نهایی این است که «BrainProbe» به ابزاری اساسی در تشخیصهای روانپزشکی تبدیل شود و به پزشکان بینش جدیدی از ذهن انسان ارائه دهد. به نقل از tgju
انتهای پیام/