
نقش محوری مردم، دولت و فعالان اقتصادی در جهاد اقتصادی
سیدطهحسین مدنی در یک برنامه رادیویی با محوریت «جهاد اقتصادی» به اهمیت این مقوله در شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: واژه جهاد به معنای جنگ با رویکردهای عمیقتر است. با توجه به این نکته جهاد اقتصادی در واقع تقابل با چالشهای اقتصادی به همراه یک پیشزمینه اعتقادی و ملی است.
مدنی افزود: در این راستا ما نه تنها به دنبال حفظ معیشت بلکه برای حفظ عزت استقلال و آینده فرزندان خود وارد میدان میشویم به ویژه در وضعیت کنونی که دشمنی اقتصادی یک واقعیت است و کشور به طور جدی در مسیری دشوار قرار دارد.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی باید با همت و جدیت خاصی به موضوع جهاد اقتصادی بپردازیم. در جنگ اقتصادی همانند جنگ میدانی باید نقشها و صفبندیها مشخص و ابزارهای لازم تأمین شوند. به این ترتیب چهار نقش اصلی برای مردم حاکمیت تولیدکنندگان و تجار تعریف میشود. مردم به عنوان بازوهای این جهاد باید به سبک مصرف خرید کالاهای داخلی و مدلهای سرمایهگذاری توجه داشته باشند.
مدنی ادامه داد: حاکمیت نیز باید در این جنگ اقتصادی سیاستگذاری و طرحهای دقیقی برای جلوگیری از رانت و دیگر مسائل داشته باشد.
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند تأکید کرد: تولیدکنندگان قلب جهاد اقتصادی هستند و بدون تولید هیچ چیز نمیتواند پیش برود. همانطور که در تولید موشک به توان داخلی تکیه کردیم در سایر بخشها نیز مثل مسکن خودرو و مواد غذایی تولیدکننده داخلی نقش اساسی دارد.
وی همچنین به نقش مهم تجار در جنگ اقتصادی پس از وقایع اخیر اشاره کرد و گفت: با توجه به احتمال تشدید تحریمها باید نقش تجار در این زمینه را مورد توجه قرار دهیم. تجار تأمینکننده کالاهای مصرفی و همچنین تأمین ارز کشور هستند و میتوانند به حرکت از اقتصاد دولتی به سمت اقتصادی مقاوم کمک کنند.
مدنی در این زمینه به ضرورت برنامهریزی برای صادرات سنگ آهن و افزایش ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: اگر صادرات خرد و با ارزش افزوده بیشتر را پیگیری کنیم میتوانیم از خطرات ناشی از تحریمها مصون بمانیم.
وی در ادامه با اشاره به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به کشور تصریح کرد: این رژیم نشان داد که هیچ محدودیتی در وحشیگری خود ندارد و کشورهای غربی نیز با حمایت از این اقدام کارنامه سیاه خود را در قبال ایران پررنگ کردند.
مدنی تأکید کرد: نیروهای نظامی ما پاسخ مناسبی به این تجاوز دادند و این آمادگی باید در حوزه اقتصادی نیز مورد توجه قرار گیرد تا اقتصاد کشور از تهاجمات ترکیبی دشمن مصون بماند.
وی به تجارب موفق کشورهای دیگر در تبدیل فشارهای اقتصادی به فرصتهای رشد اشاره کرد و گفت: چین و آلمان بعد از جنگهای خود توانستند با تمرکز بر روی تولید و نوآوری پیشرفت قابل توجهی داشته باشند.
مدنی در پایان گفت: کشور ما نیز با وجود منابع بازار جوانان نخبه و تجارب تاریخی بسیار میتواند با جهاد اقتصادی از این ظرفیتها برای رشد و توسعه همهجانبه بهرهبرداری کند. اگر چهار ضلع این پروسه در کنار یکدیگر قرار گیرد جهاد اقتصادی به یک سامانه مقاوم ملی تبدیل خواهد شد. به نقل از مهر
انتهای پیام/