
افزایش نگرانکننده تب چکهای برگشتی در بازار مالی
بانک مرکزی جدیدترین آمار مربوط به وضعیت چکهای بانکی در اردیبهشتماه سال جاری را منتشر کرد. بررسیهای این گزارش که بر روی وبسایت رسمی بانک مرکزی قرار دارد نشاندهنده این است که پس از افزایش آمار مبادله چک در ماههای پایانی سال گذشته و کاهش استفاده از چک در فروردینماه در دومین ماه سال جاری بازار مبادله چک دوباره رونق گرفت. قابل توجه است که همزمان با افزایش استفاده از چک در معاملات تعداد چکهای برگشتی نیز رشد قابل توجهی را تجربه کرد.
مبادله 931 هزار میلیارد تومان چک در اردیبهشتماه نشان میدهد که در این ماه بیش از 9.8 میلیون فقره چک بین فعالان اقتصادی مبادله شده است که نسبت به فروردین رشدی 22.5 درصدی را به همراه داشته است. همچنین تعداد چکهای مبادلهای در اردیبهشتماه امسال در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته حدود هشت درصد افزایش پیدا کرده است. بررسی میزان مبلغ چکها نیز نشان میدهد که در اردیبهشتماه 1403 مبلغ کل چکهای مبادله شده به 931 هزار میلیارد تومان رسیده که مقایسه این رقم با فروردینماه و اردیبهشتماه سال گذشته به ترتیب نشاندهنده رشد 47.3 درصد و 40.4 درصدی است.
آمار چکهای برگشتی در اردیبهشتماه نیز حاکی از این است که حدود یک میلیون فقره از چکهای مبادله شده به ارزش 134 هزار میلیارد تومان برگشت خوردهاند. به این ترتیب نسبت تعداد چکهای برگشتی به کل چکها در این ماه با رشد یک درصدی نسبت به فروردین و 1.2 واحد درصدی نسبت به اردیبهشت سال گذشته به 10.1 درصد رسید. همچنین نسبت مبلغ چکهای برگشتی به کل چکها در اردیبهشتماه 14.4 درصد بود که 0.6 واحد درصد بیشتر از فروردینماه و 2.2 واحد درصد بیشتر از اردیبهشت سال قبل است.
در ادامه بانک مرکزی آمار مبادلات چک را در استانهای کشور نیز بررسی کرده است. بر این اساس حدود 3.1 میلیون فقره چک به ارزش 448 هزار میلیارد تومان در استان تهران مبادله شده و این استان به تنهایی 31 درصد از بازار چک کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین سهم استانهای اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب 11.2 درصد و 6.9 درصد بوده که مجموعاً بیش از 49 درصد از بازار چکها را دربر میگیرد.
با توجه به آمار چکهای برگشتی بر اساس استانها در اردیبهشتماه امسال مردم چهار استان گیلان قم خوزستان و کرمانشاه نسبت به سایر استانها خوشحسابتر بودند. به طوری که نسبت چکهای برگشتی در گیلان 7.8 درصد در قم 8.5 درصد و در خوزستان و کرمانشاه 9 درصد گزارش شده است. در مقابل استان کهگیلویه و بویراحمد با 14.4 درصد خراسان شمالی با 14.2 درصد و کردستان با 14.1 درصد بیشترین آمار چکهای برگشتی را داشتهاند. به نقل از tgju
انتهای پیام/