تعداد مزرعه‌های فعال پرورش خاویار در کشور به طور دقیق مشخص نیست و ممکن است با گذشت زمان تغییر کند. اما به طور کلی، ایران ب...
صدای بورس
4
1404-04-18 21:00:23

تعداد مزرعه‌های فعال پرورش خاویار در کشور به طور دقیق مشخص نیست و ممکن است با گذشت زمان تغییر کند. اما به طور کلی، ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خاویار در جهان شنا

ناصر کرمی راد مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان شیلات در برنامه رادیو اقتصاد به دستیابی شیلات به رقم ۳۲۱ میلیون قطعه آبزیان اشاره کرد و گفت: بازسازی ذخایر یک فعالیت حاکمیتی است که در ایران به صورت ملی مدیریت می‌شود. این فعالیت در بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند ژاپن آمریکا استرالیا و چین نیز به صورت ملی هدایت می‌شود و دو هدف عمده شامل حمایت از جامعه صیادی و بهره‌برداری از ذخایر ژنی آبزیان را دنبال می‌کند.

وی افزود: تغییرات اقلیمی گرم شدن زمین و ورود آلاینده‌های مختلف به همراه صید غیرمجاز فشار زیادی به آبزیان وارد کرده و توانایی آنها را در زادآوری و افزایش نسل محدود کرده است. این موضوع یک نگرانی جهانی است.

کرمی راد تصریح کرد: انسان‌ها می‌توانند با وضع قوانین صید و کنترل تلاش‌های صیادی شرایط را مدیریت کنند اما نمی‌توانند با تغییرات طبیعی مقابله کنند. به همین دلیل در بسیاری از مناطق بازسازی ذخایر آبزیان در حال انجام است.

این مقام مسئول تاکید کرد که بازسازی ذخایر در واقع نتیجه همکاری انسان با طبیعت است و این خلا با بازسازی ذخایر پر می‌شود. هرچند نمی‌توان تمام گونه‌ها را تکثیر کرد اما در جهان بیش از ۱۰۰ گونه در حال رهاسازی و تکثیر هستند. در ایران نیز در حوزه آب‌های داخلی دریای خزر خلیج فارس و عمان نزدیک به ۳۳ گونه بیوتکنیک تکثیر می‌شود و ۱۳ تا ۱۴ مرکز ملی بازسازی ذخایر در این حوزه‌ها فعال است.

کرمی راد ادامه داد: نیاز غذایی جوامع بشری عمدتاً از طریق آبزی‌پروری و صید تامین می‌شود و از تولید یک میلیون و ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن محصولات شیلات بیش از ۵۰ درصد از طبیعت صید می‌شود که برای امنیت غذایی اهمیت دارد.

وی با اشاره به تفکیک وظایف سازمان شیلات و محیط زیست بیان کرد: سازمان شیلات وظیفه دارد که در کنار اعمال قوانین کنترل صید به بازسازی گونه‌های مورد بهره‌برداری نیز توجه کند.

مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان شیلات در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه بازسازی ذخایر ماهیان خاویار گفت: ۵ کشور دریای خزر در سال ۲۰۱۰ به دلیل کاهش چشمگیر ذخایر فیل ماهی اوزون برون و چالباش شیپ و قره برون تصمیم به ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویار در دریای خزر گرفتند و در عین حال به توسعه مزارع پرورشی خاویار و بازسازی این گونه‌ها پرداخته‌اند.

وی در پایان بیان کرد: برند خاویار ایران در سطح جهانی از اعتبار بالایی برخوردار است و با اقدامات مشترک ۵ کشور در کمیسیون زنده منابع دریای خزر سعی در بازسازی ذخایر داریم هرچند این فرآیند دیر بازده است. اکنون در ۲۲ استان کشور ۳۰۶ مزرعه فعال پرورشی خاویار با ظرفیت بالا وجود دارد و سال گذشته ۲۵ تا ۲۶ تن خاویار پرورشی تولید شده است که نیاز بازار باید به خوبی تامین شود. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما