
کشت فراسرزمینی: راهکاری نوین برای افزایش امنیت غذایی جهانی
ارسلان قاسمی عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون اظهار داشت: کشت فراسرزمینی فعالیتی است که در سطح جهانی در حال انجام است زیرا هیچ کشوری نمیتواند به طور کامل در تمامی محصولات خودکفا باشد.
وی با اشاره به محدودیت منابع آب و خاک در کشور و همچنین بهرهوری پایین تصریح کرد که باید تدابیری اتخاذ شود تا امنیت غذایی به خطر نیفتد چراکه با امکانات موجود امکان تأمین تمامی محصولات در کشور وجود ندارد.
قاسمی ادامه داد: در برخی محصولات استراتژیک مانند ذرت و دانههای روغنی امکان خودکفایی وجود ندارد بنابراین باید منابع مورد نیاز را از کشورهای دیگر تأمین کنیم. در این راستا باید در کشورهای دیگر کشت فراسرزمینی را انجام دهیم تا از منابع آب و خاک آن کشورها برای تولید محصولات لازم در داخل کشور بهرهبرداری کنیم.
این عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون تأکید کرد که کشت فراسرزمینی و سرمایهگذاری در کشورهای خارجی نباید با هدف عرضه در بازارهای جهانی باشد. وی افزود: سرمایهگذاری در کشورهای خارجی برای عرضه در بازارهای جهانی اشتباهی است که تاکنون مرتکب شدهایم و در واقع این اقدام به معنای سرمایهگذاری ایرانی در بازارهای خارجی است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: با اجرای کشت فراسرزمینی باید به ذخایر استراتژیک توجه داشته باشیم و همچنین افزایش بهرهوری و حفاظت از منابع پایه و ورود دانش بنیان به بخش کشاورزی را به عنوان اولویتها قرار دهیم تا نگرانیهای امنیت غذایی کشور برطرف شود. به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/