کسب و کارها در سایه جنگ ۱۲ روزه همچنان درخشان ماندند
صدای بورس
5
1404-04-20 20:17:29

کسب و کارها در سایه جنگ ۱۲ روزه همچنان درخشان ماندند

یکی از بخش‌های اقتصادی که در پی جنگ تحمیلی اخیر آسیب دیده مشاغل اینترنتی بوده است. بر اساس اطلاعات موجود این پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای آنلاین در اثر جنگ ۱۲ روزه ضررهای قابل توجهی را متحمل شدند. این آسیب نه تنها بر اشتغال هزاران نفر که به‌طور مستقیم به این مشاغل وابسته بودند تأثیر گذاشت بلکه خساراتی به افرادی که به‌طور غیرمستقیم با این کسب‌وکارها مرتبط بودند از جمله رانندگان تاکسی‌های اینترنتی و پیک‌های موتوری نیز وارد شد.

علاوه بر این برخی از کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی دچار تخریب و نیاز به مرمت شدند. در این شرایط تلاش مستمر صاحبان کسب‌وکارها در طول ۱۲ روز جنگ به‌عنوان نمادی از مقاومت و ایستادگی آنان مطرح است که موجب شد چراغ این مشاغل خاموش نماند و بدون تعطیلی به فعالیت خود ادامه دهند. حوزه گردشگری نیز از دیگر بخش‌هایی است که تحت تأثیر جنگ قرار گرفته و ناامنی‌ها باعث ایجاد نگرانی برای گردشگران شده است. این وضعیت تأثیر مستقیمی بر مشاغل مرتبط با صنعت گردشگری از جمله هتل‌ها رستوران‌ها و آژانس‌های مسافرتی گذاشته است.

در همین راستا محمدحسین علیپور فلاح پسند - استاد دانشگاه و کارشناس کسب و کار - در یک گفتگویی اشاره کرد که چراغ کسب و کارها پس از جنگ تحمیلی اسرائیل با وجود تمامی مشکلات روشن باقی ماند. او تأکید کرد که صاحبان کسب و کارها با احساس مسئولیت ملی توانستند حتی در شرایط جنگ به تولید ادامه دهند و فعالیت‌های خود را به‌طور مؤثری مدیریت کنند.

فلاح پسند در ادامه بیان کرد که یکی از مهم‌ترین محورهای موفقیت کسب و کارها انطباق سیستم بودجه و عملیات با شرایط جدید است. بسیاری از مشاغل با چابکی این تغییرات را به‌وجود آوردند و از این طریق به نیازهای جامعه پاسخ دادند.

او همچنین بر ضرورت انگیزه‌دهی به کارکنان در شرایط دشوار تأکید کرد و گفت: ایجاد امنیت و روحیه در محیط کار در زمان‌های بحرانی به‌ویژه در جنگ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به اعتقاد این کارشناس در شرایط جنگی مدیریت بهینه کسب و کارها و ایجاد نظام صرفه‌جویی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا درآمدها به دلیل آسیب‌پذیری کاهش می‌یابد.

فلاح پسند همچنین تغییر در برنامه‌ریزی توزیع کالا را از دیگر محورهای مدیریت کسب و کارها در کشور دانست و بر لزوم همکاری با نهادهای امنیتی برای تأمین امنیت کشور تأکید کرد.

او خاطرنشان کرد که پخش و توزیع مواد غذایی و دارویی باید به‌گونه‌ای انجام شود که از آسیب‌پذیری کشور جلوگیری کند.

در نهایت نیاز به حمایت از کسب و کارها در شرایط بحرانی از جمله جنگ امری حیاتی است و کارشناسان بر این باورند که باید تدابیری برای حفظ اشتغال و پایداری وضعیت بنگاه‌ها در نظر گرفته شود. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما