تسهیلات ۶ هزار و ۳۷۴ همتی از سوی نظام بانکی پرداخت شد
مهر
3
1403-12-14 11:29:19

تسهیلات ۶ هزار و ۳۷۴ همتی از سوی نظام بانکی پرداخت شد

به گزارش توانآپ به نقل از بانک مرکزی، تسهیلات ارائه شده توسط بانک‌ها در یازده ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ به میزان ۶۳۷۴۳.۵ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به بازه مشابه در سال گذشته، افزایش ۱۴۶۱۷.۶ هزار میلیارد ریالی (معادل ۲۹.۸ درصد) را نشان می‌دهد. از مجموع تسهیلات پرداختی، ۴۸۴۹۰.۶ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۱ درصد به صاحبان کسب و کار (اعم از حقوقی و غیرحقوقی) و ۱۵۲۵۲.۸ هزار میلیارد ریال، معادل ۲۳.۹ درصد به مصرف‌کنندگان نهایی (خانوارها) اختصاص یافته است.

لازم به ذکر است که تسهیلات پرداختی در یازده ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۴۹۱۲۵.۹ هزار میلیارد ریال بوده که پس از اعمال اصلاحات شبکه بانکی به ۴۷۹۴۸.۰ هزار میلیارد ریال تغییر یافته است.

جدول ۱ هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی را در یازده ماهه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد. سهم تسهیلات ارائه شده در قالب سرمایه در گردش در تمامی بخش‌های اقتصادی، در این بازه زمانی به مبلغ ۳۷۱۹۱.۰ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۷ درصد کل تسهیلات پرداختی به کسب و کارها رسیده است. همچنین سهم تسهیلات قرض‌الحسنه ضروری برای مصرف‌کنندگان نهایی (خانوارها) مبلغ ۵۷۰۷.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۳۷.۴ درصد از کل تسهیلات پرداختی به آنها بوده است.

سهم تسهیلات تأمین سرمایه در گردش در بخش صنعت و معدن در یازده ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ به ۱۶۱۹۱.۷ هزار میلیارد ریال رسیده که نشان‌دهنده تخصیص ۴۳.۵ درصد از منابع کل تسهیلات به سرمایه در گردش این بخش‌ها می‌باشد. از ۱۹۱۲۲.۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی به صنعت و معدن، ۸۴.۷ درصد آن (معادل ۱۶۱۶۱.۷ هزار میلیارد ریال) به تأمین سرمایه در گردش اختصاص یافته است که بیانگر توجه ویژه بانک‌ها به این بخش در سال ۱۴۰۳ است.

تسهیلات خرد (زیر ۳,۰۰۰ میلیون ریال) نیز در این دوره به مبلغ ۱۵۴۳۶.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۲۴.۲ درصد کل تسهیلات پرداختی اعطا شده است. همچنین ۹۱۵.۷ هزار میلیارد ریال در قالب کارت‌های اعتباری به مصرف‌کنندگان ارائه شده که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات خرد به ۱۶۳۵۲.۶ هزار میلیارد ریال معادل ۲۵.۳ درصد کل تسهیلات پرداختی می‌رسد. شایان ذکر است که سهم خانوارها از تسهیلات پرداختی با احتساب کارت‌های اعتباری به ۲۵.۰ درصد افزایش می‌یابد.

در این راستا، لازم است که ملاحظات مرتبط با کنترل تورم نیز مدنظر قرار گیرد و بر لزوم افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی، تأکید شود. همچنین افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تأمین سرمایه در گردش و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یکی از ابزارهای تأمین مالی طرح‌های اقتصادی، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. به نقل از مهر

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما