
اکسپو ۲۰۲۵: بستر مناسبی برای معرفی قابلیتهای صادراتی استانهای ایران
پاویون وزارت کشور در هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۵) به عنوان فرصتی برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در ۳۱ استان کشور عمل کرد و غرفههای خاص هر استان قابلیتهای منحصربهفرد آنها را به نمایش گذاشت.
این نمایشگاه که از هشتم اردیبهشت آغاز و امروز (۱۲ اردیبهشت) به پایان میرسد ایران اکسپو یک رویداد بینالمللی به شمار میآید که با حضور شرکتهای ایرانی و بازدیدکنندگان خارجی از نقاط مختلف دنیا در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شده است.
مهدی دوستی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور در این باره گفت: در بخش استانها این نمایشگاه دو محور اصلی داشت؛ یکی عرضه فرصتهای سرمایهگذاری و مزیتهای نسبی و دیگری زنجیرههای ارزش که از هر استان دو زنجیره ارزش اصلی و چند زنجیره ثانویه معرفی شد.
دوستی افزود: خوشبختانه در این نمایشگاه تحولات مثبتی صورت گرفت و ارتباطات مؤثری برقرار شد؛ استانها در زمینه ظرفیتهای مشترک خود ارتباطات خوبی برقرار کردند و با فرصتهای سرمایهگذاری یکدیگر آشنا شدند.
معاون اقتصادی وزیر کشور بیان کرد: پس از این نمایشگاه تجربیات استانهای مختلف به اشتراک گذاشته خواهد شد و انتظار میرود که استانها در نمایشگاههای آینده نیز با حضور پررنگتری شرکت کنند.
سعید عباسی مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال وزارت کشور نیز به نقش استانداریها در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه با هدف توسعه همکاری با بخش خصوصی و ایجاد فرهنگی جدید اقتصادی طرح توسعه زنجیرههای ارزش برای تولید کالاهای رقابتی را ارائه دادیم. در سه دوره گذشته وزارت کشور در معرفی فرصتهای سرمایهگذاری استانها نقش مهمی ایفا کرده است.
عباسی همچنین ارزیابی کرد که حضور استانها در این نمایشگاه جامعتر و عملیاتیتر بود و به بیش از چهار هزار فرصت سرمایهگذاری که توسط استانها برای سرمایهگذاران بالقوه آماده شده بود اشاره کرد.
وی تأکید کرد که این فرصتها باید به مؤثرترین و سریعترین روش ممکن و با بهرهگیری از فناوریهای جدید به مخاطبان ارائه شود.
عباسی همچنین افزود: نمایشگاه ایران اکسپو نه تنها به عنوان بستر اصلی بلکه فرصتی برای تعامل مستقیم بین کسب و کارها و مقامات دولتی فراهم کرد تا مسائل و مشکلات خود را با نمایندگان وزارت کشور مطرح کنند.
وی خاطرنشان کرد که این تعامل مستقیم سودمند بوده و توانستهاند در حل مشکلات کسب و کارها تا حدودی موفق باشند.
عباسی همچنین تأکید کرد که گردهمایی مدیران استانی و دستگاههای اجرایی این تعاملات را تسهیل کرده و نشاندهنده تمایل دولت به حمایت فعالانه از کسب و کارهای ایرانی است.
به نقل از سازمان توسعه تجارت این نمایشگاه میزبان بیش از ۲۵۰۰ هیئت تجاری و اقتصادی از حدود ۱۱۰ کشور جهان بود و آمار میزبانی در غرفهها پس از پایان نمایشگاه اعلام خواهد شد.
استانها نیز زنجیرههای ارزش منحصربهفرد خود را در این نمایشگاه به نمایش گذاشتند. به عنوان مثال اراک با زنجیرههای ارزش ساخت تجهیزات پتروشیمی و پالایشگاهی در این نمایشگاه شرکت کرد.
مسئول غرفه ایلام نیز به مزیتهای نسبی کشاورزی و نفت و گاز این استان اشاره کرد و گفت: ایلام پنجمین استان در حوزه گیاهان دارویی است و ظرفیت آن برای توسعه بسیار بالا است.
خراسان رضوی نیز با زنجیرههای ارزش فولاد و گردشگری در نمایشگاه حضور داشت و بوشهر نیز پتروشیمی و صنعت آبزیان خود را به نمایش گذاشت.
مسئول غرفه همدان نیز از موفقیتهای خود خبر داد و اعلام کرد که ۴ شرکت از ۷ شرکتی که سال گذشته در غرفه این استان معرفی شده بودند امسال غرفههای مستقلی را در نمایشگاه برپا کردهاند. به نقل از ایرنا
انتهای پیام/