
اعتماد دولت به بخش خصوصی و انتظارات آن از این حوزه
در نشست مدیران مسئولان و دبیران امور تشکلهای اتاقهای سراسر کشور که با حضور هیات رئیسه اتاق ایران و مشاور رئیسجمهور در امور تشکلها و احزاب برگزار شد تلاش دولت برای ارتقای جایگاه تشکلها در نظام تصمیمسازی کشور و بازنگری قانون اتاق ایران با تأکید بر تقویت نقش این مجموعه در عرصه اقتصادی برجسته گردید.
این نشست با هدف آشنایی همافزایی و تبادل نظر بین مسئولان تشکلهای اتاقهای سراسر کشور برای انتقال تجربیات و توضیح اقدامات و عملکرد اتاقهای استانی در حوزه تشکلی برگزار شد و فرصتی را فراهم کرد تا برخی مديران و مسئولان امور تشکلهای اتاقهای استانی نیازها و نظرات خود را مطرح کنند.
در این نشست مدیران امور تشکلی اتاقهای اصفهان تهران رشت بجنورد کاشان ساری بوشهر بندرعباس یزد همدان سنندج آبادان خرمشهر کرمان بیرجند خرمآباد تبریز شهرکرد یاسوج زنجان شیراز سمنان قم مشهد کرج ارومیه اهواز قزوین و اراک حضور داشتند.
صمد حسنزاده رئیس اتاق ایران برگزاری این نشست را با توجه به اهمیت و جایگاه تشکلها در اقتصاد کشور بسیار مهم دانست و گفت: با توجه به حضور مشاور رئیسجمهور در امور تشکلها در این نشست باید از این فرصت بهرهبرداری کرده و روابط بین بخش تشکلی اتاق ایران و ایشان را گسترش دهیم.
دولت موفق دولتی است که از نظرات و ایدههای تشکلها استفاده کند
در ابتدای این نشست محمدرضا بهرامن نایبرئیس اتاق ایران و ناظر راهبردی امور تشکلها به ویژگی خاص و ویژه تشکلی اشاره کرد و گفت: تشکلها خودجوش هستند و این ویژگیها آنها را متمایز میکند. بنابراین دولتی موفق است که از خدمات ایدهها و ظرفیتهای تشکلها بهرهبرداری کند. اگر دولتی از این حوزه غافل شود بخش زیادی از توانمندیها و ظرفیتها را نادیده گرفته است.
بهرامن ادامه داد: تشکلهای اقتصادی حرفهای صنفی و تخصصی باید به عنوان یک منبع غنی مورد استفاده قرار گیرند. اگرچه دولتها در سالهای گذشته از این ظرفیتها به خوبی استفاده نکردهاند اما باید یاد بگیرند که چگونه از این منبع عظیم بهرهبرداری کنند.
نایبرئیس اتاق ایران همچنین به موضوع رتبهبندی تشکلها با هدف ارتقای سطح فعالیتها اشاره کرد و یادآور شد: مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار مأموریتهای مهمی را بر عهده تشکلها گذاشته که آنها باید به اجرای این مأموریتها آمادگی داشته باشند.
او تأکید کرد: تشکلها در هر حوزه باید برنامه و استراتژی مشخصی داشته باشند و از دادهها و اطلاعات به روز بهرهبرداری کنند. در عین حال آنها باید به عنوان مطالبهگر عمل کنند و راهکارهای کاربردی ارائه دهند.
باقری همچنین به ضرورت پیوند بین کارشناسان دولتی و تشکلها برای تصمیمسازی بهتر تأکید کرد و افزود: قانون اتاق ایران در حال بازنگری است اما باید مراقب باشیم که این بازنگری جایگاه اتاق ایران را تضعیف نکند. امروز اقتصاد باید به بخش خصوصی واگذار شود و تضعیف آن نه تنها به اقتصاد کشور کمکی نمیکند بلکه آسیبزا خواهد بود.
در ادامه پیام باقری نایبرئیس اتاق ایران به ظرفیتهای بینظیر تشکلها برای انتقال تجربیات تخصصی در حوزههای اقتصادی اشاره کرد و گفت: در کشور ما تشکلهای مختلفی وجود دارد که باید برای ارتقا و همافزایی بین آنها تلاش کنیم.
قدیر قیافه نایبرئیس اتاق ایران نیز به نقش برجسته تشکلها در امور تخصصی اشاره کرد و افزود: تقسیم کار ملی یکی از اهداف مهم اتاق ایران در زمینه تشکلگرایی است و باید به تحقق آن کمک کنیم.
ابوالفضل روغنی مشاور رئیس اتاق ایران در امور تشکلها گفت: دولت باید به تشکلها اعتماد کند و سپس از آنها مطالبهگری کند. او به عملکرد مرکز پژوهشهای اتاق ایران اشاره کرد و گفت که این مرکز توانایی کمک به دولت در تمامی حوزهها را دارد.
در بخش پایانی نشست فرزاد مهرانی مدیر امور تشکلها و سپیده امیدی مدیر امور رتبهبندی اتاق ایران درباره اقدامات انجام شده در این حوزه صحبت کردند و از برنامهریزی برای رتبهبندی تشکلها با هدف توانمندسازی آنها طی یک سال آتی خبر دادند. به نقل از اقتصاد آنلاین
انتهای پیام/