
افزایش حق بیمه ۹۰ هزار تومانی در صورتحسابهای برق
به نقل از عبدالامیر یاقوتی مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر به تشریح جزئیات قانون بیمه حوادث طبیعی و خسارت برق پرداخت و اعلام کرد: تمامی مشترکان برق خانگی موظف به پرداخت سالانه ۹۰ هزار تومان حق بیمه حوادث طبیعی هستند که بهصورت تدریجی در قبوض برق قید میشود.
با نگاهی به قبوض برق عبارات مانند «بیمه همگانی حوادث» و «مبلغ بیمه» مشاهده میشود که این مبالغ در قبوض مختلف برق متفاوت هستند.
یکی از سوالاتی که ممکن است برای مشترکان برق پیش آید این است که این مبلغ بابت چه خدماتی دریافت میشود و آیا خدماتی در ازای این مبالغ ارائه میگردد یا خیر؟
یاقوتی در ادامه با اشاره به نحوه محاسبه این مبلغ گفت: مبلغ بیمه با توجه به دوره قرائت قبض که ممکن است بین یک تا سه ماه متغیر باشد محاسبه میشود.
وی افزود: در برخی از ماهها ممکن است مبلغ بیشتری و در ماههای دیگر مبلغ کمتری دریافت گردد اما در مجموع سالانه ۹۰ هزار تومان از هر مشترک اخذ میشود؛ حتی اگر مشترکی تنها یک روز در سال از برق استفاده کرده باشد ملزم به پرداخت کامل این مبلغ است.
مدیرکل توانیر به توزیع سهم پرداختی دولت و مردم اشاره کرد و گفت: منابع صندوق از محل دریافتها از مشترکان خانگی و دولت تأمین میشود و بر اساس قانون در سال اول سهم دولت ۹۰ درصد و سهم مشترکان خانگی ۱۰ درصد است و به ازای هر سال از اجرا سهم دولت ۱۰ درصد کاهش و سهم مشترکان ۱۰ درصد افزایش مییابد.
وی به مسئولیت شرکتهای توزیع برق در درج مبلغ بیمه در قبوض اشاره کرد و گفت: تمام وجوه دریافتی بابت بیمه همگانی حوادث طبیعی به حساب وزارت امور اقتصادی و دارایی واریز میشود.
یاقوتی در مورد پوششهای بیمهای توضیح داد: بر اساس اطلاعات سایت صندوق بیمه همگانی پوشش جبران خسارت بلایای طبیعی به ازای هر انشعاب برق خانگی در سال ۱۴۰۳ معادل ۱۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.
طبق قانون تمامی ساختمانهای مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در برابر خسارتهای مالی ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله سیل طوفان صاعقه سنگینی برف رانش زمین ریزش کوه و سونامی تحت پوشش این بیمه قرار میگیرند.
مدیرکل توانیر در ادامه توضیح داد: همچنین مبلغ ۳ هزار ریال نیز بهصورت ماهیانه از مشترکان برق اخذ میشود که بابت پوشش مواردی مانند انفجار آتشسوزی و مصدومیت ناشی از برقگرفتگی است.
وی در مورد فرآیند رسیدگی به خسارات بیان کرد: مشترکان در صورت وقوع خسارت میتوانند به سامانه بیمه مشترکان به آدرس bime.tavanir.org.ir مراجعه و خسارت خود را ثبت کنند؛ پرداخت خسارت منوط به دریافت تأییدیه آتشنشانی و انجام بررسیهای کارشناسی است.
یاقوتی اشاره کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۷ هزار و ۵۰۰ پرونده خسارت تشکیل شده که از این تعداد حدود هزار و ۲۰۰ پرونده در حال بررسی و مابقی تعیینتکلیف شده است.
مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر بیان کرد: تاکنون مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان به آسیبدیدگان سال ۱۴۰۳ پرداخت شده و مجموع دریافتیهای سالانه این بخش حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره خسارت به لوازم برقی گفت: وسایل برقی ممکن است به دلیل مستهلک شدن یا کاهش کیفیت در اثر قطع و وصل برق آسیب ببینند و به تمامی مشترکان توصیه میشود از محافظ برق برای تمامی وسایل الکترونیکی خود استفاده کنند. به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/