
آغاز فرآیند بازمهندسی در مناطق آزاد کشور
رضا مسرور در جلسهای مشترک با صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی و رؤسای اتاقها که به منظور ایجاد زمینههای حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی در مناطق آزاد برگزار شد بر ضرورت برگزاری منظم جلسات فصلی با حضور فعالان این بخش تأکید کرد.
وی با اشاره به تغییرات اقتصادی در سطح جهانی گفت: تحولات عمدهای در حال رخ دادن است و کشورهایی که سهم صنعت در تولید ناخالص داخلیشان کاهش یافته در حال تلاش برای بازگشت به رویکردهای صنعتی هستند. جنگ تعرفهای کنونی نیز بخشی از این سیاستهای هدفمند به منظور اصلاح تراز تجاری است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نقش اتاق بازرگانی را به عنوان یک اتاق فکر برای بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: اتاق بازرگانی باید برای افقهای ۵ تا ۱۰ ساله برنامهریزی نماید. مناطق آزاد نیز باید از این فرصتها بهرهبرداری کرده و در توسعه صنعتی کشور نقش خود را ایفا کنند.
مسعود ادامه داد: در دولت چهاردهم دخالتها در حوزه مناطق آزاد کاهش یافته و هماهنگی با دبیرخانه شورای عالی در صدور مقررات الزامی شده است. همچنین در حال بررسی و اصلاح روند قانونگذاری برای مناطق آزاد در ارتباط با مجلس هستیم تا تضادهای قانونی موجود را برطرف کنیم.
وی همچنین از شکلگیری کارگروهی مشترک با مجلس برای اصلاح قوانین مغایر با مناطق آزاد خبر داد و افزود: اگر به این باور هستیم که مناطق آزاد میتوانند پیشران توسعه اقتصادی باشند باید تضادهای قانونی را حل کنیم.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با رد دیدگاه رایج مبنی بر اینکه مناطق آزاد صرفاً سکوی واردات هستند تصریح کرد: مناطق آزاد ایران از ابتدا تولید محور نبودهاند در حالی که مناطق ویژه اقتصادی بر تولید تأکید دارند.
مسعود با اشاره به آمادگی مناطق آزاد برای جذب سرمایهگذاری در حوزه حل ناترازی انرژی افزود: اصلاح رویکردها در مناطق آزاد آغاز شده و هر سرمایهگذاری که قصد صادرات دارد میتواند به این مناطق مراجعه کند. ما در زمینه تقویت تجارت با کشورها سرمایهگذاری در حوزه انرژی و ایجاد شهرکهای خارجی در داخل مناطق آزاد نیز آمادگی کامل داریم.
مسعود همچنین تأکید کرد که در یک ماه اخیر تراز تجاری در مناطق آزاد مثبت بوده و هدف صادراتی ما در سال آینده رشد ۱۴۶ درصدی نسبت به پنج سال گذشته خواهد بود.
وی از برنامههای مختلفی برای بازمهندسی در مناطق آزاد خبر داد و گفت: پروژههای بزرگی در حال اجراست که به زودی با حضور رئیسجمهور افتتاح خواهند شد و برخی موانع در حوزه گردشگری نیز در حال رفع شدن است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین از شکلگیری شورای دیپلماسی اقتصادی در این مناطق خبر داد و تأکید کرد: بخش خصوصی باید در این شوراها نقش فعالی ایفا کند بهویژه افرادی که با بازارهای کشورهای همسایه آشنایی دارند.
مسعود توسعه محلی را یکی از رویکردهای اساسی مناطق آزاد عنوان کرد و افزود: در کنار آن توسعه اقتصاد کشور را نیز در سطح کلان دنبال میکنیم. پیشنهاد حذف مالیات ارزشافزوده در این مناطق را مطرح کردهایم و باید مشکل حکمرانی و دوگانگی آن را برطرف نماییم. این رویکردها وجود دارد و ما برای تحقق آنها تلاش خواهیم کرد.
وی تأکید کرد که هدف اصلی تأسیس مناطق آزاد جذب سرمایهگذاری است و مدیران عامل سازمانهای مناطق آزاد باید برای جذب سرمایهگذاری بیشتر با اتاقهای بازرگانی استانهای همجوار کارگروههای مشترکی تشکیل دهند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از فعالان اقتصادی و اتاقهای بازرگانی دعوت کرد تا با حضور در شورای دیپلماسی اقتصادی مناطق آزاد نقش موثرتری در توسعه این مناطق ایفا کنند.
در ادامه صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز به فلسفه وجودی مناطق آزاد که هدف اصلی آنها تشویق سرمایهگذاری افزایش صادرات و توسعه اقتصادی است اشاره کرد و گفت: محدودیتهای ناشی از تحریمها در سالهای اخیر تأثیر منفی بر میزان سرمایهگذاری داشته است اما اقدامات مثبتی در این مناطق صورت گرفته و ظرفیتهای بیشتری نیز وجود دارد که باید از آنها بهرهبرداری شود.
وی اعلام آمادگی کرد که اتاق ایران با تمام امکانات و ظرفیتهای خود در کنار مناطق آزاد همکاری کند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران پیشنهاد داد تا کارگروه مشترک ملی و منطقهای تشکیل شود و طرحهای پیشنهادی از سوی مناطق آزاد در مرکز پژوهشهای اتاق ایران مورد بررسی قرار گیرد تا زمینه توسعه سرمایهگذاری تسهیل شود.
در این جلسه هر یک از مدیران عامل سازمانهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مسئولین اتاق بازرگانی ایران به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند. به نقل از مهر
انتهای پیام/