ضرورت ایجاد بسترهای مناسب برای رقابت تولیدکنندگان داخلی با رقبای خارجی
جوان آنلاین
5
1404-02-22 05:20:03

ضرورت ایجاد بسترهای مناسب برای رقابت تولیدکنندگان داخلی با رقبای خارجی

تولیدکنندگان داخلی پس از تصویب قانون ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخلی هرچند نتوانستند از نوسانات نرخ ارز و قوانین ناگهانی در امان بمانند اما حداقل از خطرات واردات بی‌رویه تا حدودی آسوده خاطر بودند. با این حال پایان برنامه ششم توسعه بهانه‌ای برای تعلیق این قانون شده تا مشکلات تولیدکنندگان بیشتر شود. «» در گفت‌وگویی با قائم مقام دبیرکل نهضت الگوسازی اقتصاد مقاومتی به بررسی پیامدهای این تصمیم پرداخته است. پرویز عطایی بر این باور است که برای ایجاد شرایط رقابتی و افزایش کیفیت تولیدات داخلی باید فضایی برای رقابت تولیدکنندگان داخلی با رقبای خارجی نیز فراهم شود؛ در غیر این صورت تولید با چالش‌های بیشتری مواجه خواهد شد.

با پایان اجرای قانون برنامه ششم توسعه ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه تولید داخلی به طور رسمی لغو شده است. بر اساس نامه‌ای که در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ از سوی محمود صابر معاون هماهنگی و امور حقوقی دستگاه‌های اجرایی به وزارت صمت ارسال شده تأکید شده که «در قانون برنامه هفتم توسعه حکمی مبنی بر ممنوعیت ثبت سفارش برای واردات کالاهای مصرفی با مشابه داخلی وجود ندارد و در نتیجه اجرای آن دیگر موضوعیت ندارد.» در این نامه همچنین آمده است: «ممنوعیت مذکور تنها تا پایان اجرای قانون برنامه ششم توسعه معتبر بوده و پس از آن ادامه آن فاقد وجاهت قانونی است.» بنابراین دیگر هیچ پشتوانه قانونی برای جلوگیری از ورود کالاهای مشابه داخلی وجود ندارد. دولت در این نامه پیشنهاد داده به جای ممنوعیت از ابزارهایی نظیر تعرفه‌گذاری و استانداردهای کیفی برای حمایت هدفمند از تولید داخلی استفاده شود.

مسئله تبدیل مصرف تولیدات داخلی به یک فرهنگ نیز در دیدار روز شنبه ۲۰ اردیبهشت رهبر انقلاب با کارگران مورد نقد قرار گرفت. ایشان با تأکید بر اینکه مصرف کالاهای داخلی باید به یک فرهنگ تبدیل شود اظهار داشتند: «شنیدم اخیراً یکی از دستگاه‌ها اعلام کرده ممنوعیت ورود محصولات دارای مشابه داخلی را برداشته؛ چرا باید اینگونه باشد؟ آنچه در داخل تولید می‌شود باید ترویج شود. اگر کیفیت آن مناسب نیست باید بر روی بهبود آن کار کرد.»

پرویز عطایی در خصوص چالش‌های ناشی از واردات بی‌رویه برای تولیدکنندگان داخلی به «» گفت: «طی سال‌های اخیر ممنوعیت واردات منجر به انحصار و کاهش کیفیت بسیاری از کالاها از جمله لوازم خانگی و صنعت خودروسازی شده است. به همین دلیل افزایش رقابت برای تولیدکنندگان داخلی ضروری است.»

عطایی افزود: «تولیدکنندگان در کشور با مشکلاتی نظیر مسائل ارزی و تأمین انرژی روبه‌رو هستند که این مسائل آنان را در موقعیت نابرابری در برابر تولیدات خارجی قرار می‌دهد.» وی تأکید کرد که دولت باید با حمایت‌های خود شرایط برابر برای تولیدات داخلی ایجاد کند و سپس به تدریج واردات محصولات ضروری را برای افزایش رقابت‌پذیری و کیفیت کالاهای تولید داخل آغاز کند.

قائم مقام دبیرکل انجمن فرهنگ‌سازی و توسعه اقتصاد مقاومتی همچنین به رکود حاکم بر بسیاری از صنایع کشور اشاره کرد و گفت: «تولیدکنندگان باید خود را ملزم به بهبود کیفیت کنند زیرا این حق مصرف‌کنندگان است که از کالاهای با کیفیت بهره‌مند شوند.» به نقل از جوان آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما