مناطق ویژه اقتصادی، موتور محرک رشد و توسعه اقتصادی کشور هستند
اقتصاد آنلاین
3
1404-02-24 20:20:55

مناطق ویژه اقتصادی، موتور محرک رشد و توسعه اقتصادی کشور هستند

به نقل از علیرضا موحدی با اشاره به وجود 65 منطقه ویژه اقتصادی که مجوزهای لازم را از مجلس شورای اسلامی دریافت کرده‌اند اعلام کرد: 31 منطقه در حال حاضر فعال هستند 15 منطقه در مراحل ایجاد زیرساخت و تدوین طرح جامع قرار دارند و 19 منطقه هنوز سازمان مسئول مشخصی ندارند.

موحدی در ادامه به اهمیت مناطق بزرگ‌مقیاس مانند بندر ماهشهر انرژی پارس خلیج فارس لامرد و کاشان در زنجیره ارزش افزوده نفت گاز و صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: این مناطق سهم عمده‌ای در ارزآوری کشور دارند و نقش مهمی در سطح فراملی ایفا می‌کنند.

وی همچنین به عملکرد موفق چندین منطقه در سطح ملی نظیر منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم اشاره کرد که با تولید سالانه حدود 200 هزار خودرو و ایجاد 20 هزار شغل مستقیم در جنوب شرق کشور به یکی از قطب‌های تولید تبدیل شده است.

محمدرضا سلیمی جهرمی مدیر هماهنگی امور مناطق ویژه اقتصادی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نخستین نشست مدیران عامل سازمان‌های مناطق ویژه اقتصادی کشور در سال 1404 که در منطقه ویژه اقتصادی پیام برگزار شد بر ضرورت همکاری انسجام مدیریتی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی در توسعه این مناطق تأکید نمود.

سلیمی جهرمی با اشاره به بند 11 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و همچنین شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» بیان کرد: همکاری و تبادل تجربیات میان مناطق ویژه اقتصادی و دبیرخانه حلقه مفقوده‌ای است که باید با جدیت بهبود یابد.

وی همچنین انتقال تجربیات و شناخت ظرفیت‌ها بین مناطق و دبیرخانه را ضروری دانست و افزود: پاسخگو بودن مناطق و ایفای نقش نظارتی دبیرخانه دو وظیفه مکمل برای دستیابی به حکمرانی مطلوب در این حوزه است.

مدیر هماهنگی امور مناطق ویژه اقتصادی همچنین بر تسریع در ارائه طرح‌های جامع مناطق ویژه اقتصادی تأکید کرد و گفت: اهمیت تکمیل زنجیره تأمین و زنجیره ارزش در این مناطق بسیار بالاست. تجربه‌های موفق واگذاری مسئولیت به بخش خصوصی در مناطقی مانند سرو–ارومیه و بررسی مشابه این الگو در زنجان خرم‌آباد و جازموریان نشان می‌دهد که آینده باید بر اساس مشارکت بخش خصوصی قوی و مکان‌یابی صحیح بر اساس سند آمایش ملی طراحی شود.

در پایان سلیمی جهرمی تأکید کرد: مناطق ویژه اقتصادی نقش حیاتی در تأمین نیاز بازار داخلی تولید صادرات‌محور و ارزآوری کشور دارند و باید با استفاده از تجربیات گذشته به سکوی پرش اقتصاد ایران در آینده تبدیل شوند.

لازم به ذکر است که اولین نشست مدیران عامل سازمان‌های مناطق ویژه اقتصادی در سال 1404 با حضور رضا مسرور دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی به منظور همفکری و بررسی مسائل و چالش‌های این مناطق در منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه بین‌المللی پیام برگزار شد. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما