فراهم شدن فرصت برای عرضه محصولات ایرانی در پلتفرم آنلاین چین
مهر
2
1404-02-23 14:31:50

فراهم شدن فرصت برای عرضه محصولات ایرانی در پلتفرم آنلاین چین

به نقل از محمدعلی دهقان دهنوی رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در نشست بررسی چالش‌های موجود در روابط اقتصادی ایران و چین چین را به عنوان شریک اصلی تجاری ایران و بسیاری از کشورهای دیگر معرفی کرد و گفت: تجارت با چین برای ایران از اهمیت بالایی برخوردار است و ظرفیت‌های تجاری ایران با این کشور قابل توجه است به شرطی که بر این زمینه‌ها بیشتر تمرکز کنیم.

معاون وزیر صمت افزود: فرصت‌های تجاری در چین به مراتب بیشتر از مجموع تجارت ما با کشورهای دیگر است و بدون شک می‌توان در چین کارهای بزرگی انجام داد.

وی با اشاره به اهداف سازمان توسعه تجارت ایران در زمینه تجارت خارجی تصریح کرد: هدف ما افزایش صادرات کالاهایی با ارزش افزوده بالاتر است. بخش عمده‌ای از صادرات ما به چین شامل کالاهای خام است و اگر به بازاریابی برای این محصولات نپردازیم خریداران خود به سمت ایران خواهند آمد.

دهقان دهنوی ادامه داد: کار واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که کالاهایی که در زنجیره تولید در مراحل پایین‌تر و بالاتر قرار دارند به چین صادر شود. صادرات مواد خام سودآور است و فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید فراهم می‌آورد اما باید بر تولید و صادرات کالاهای صنعتی‌تر تمرکز کنیم.

وی همچنین بیان کرد که صادرات کالا به چین به عنوان یک ابرقدرت تولید جهانی ممکن است چالش‌برانگیز باشد اما با انتخاب صحیح استراتژی‌ها این امر امکان‌پذیر است. با سرمایه‌گذاری مشترک و ورود به زنجیره ارزش جهانی که بخش عمده‌ای از آن در چین است و همچنین همکاری در زمینه تکنولوژی صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر به چین ممکن خواهد بود.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: با انتقال تکنولوژی و سرمایه‌گذاری مشترک بین ایران و چین می‌توان کالاهایی تولید کرد که از ایران به سایر کشورها صادر شود. در برخی حوزه‌ها کارهایی آغاز شده است؛ به عنوان مثال صنایع خودروسازی چین در ایران فعال هستند و تعداد زیادی از قطعه‌سازان ایرانی نیز در این زمینه مشغول به کارند. اینجا سوال این است که چه تعداد از این قطعه‌سازان توانسته‌اند برای خودروهای چینی قطعه تولید کنند و چه میزان از این قطعات به بازارهای دیگر صادر شده است؟

وی همچنین بر لزوم معرفی طرح‌های سرمایه‌گذاری مشترک ایران و چین تاکید کرد و گفت: تجارت الکترونیک بین ایران و چین یکی از اولویت‌های ماست. به همین دلیل در سکو آنلاین جی‌دی که یکی از پرفروش‌ترین سکوهای کالا در چین است امکان عرضه کالاهای ایرانی فراهم شده است. با این کار کالا مستقیماً به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.

به گفته معاون وزیر صمت فعالان اقتصادی در زمینه صنایع دستی زعفران و فرش دستباف در این سکو فعال شده‌اند و این امکان وجود دارد که کالاهای مصرفی دیگر نیز از این ظرفیت بهره‌مند شوند.

وی بر اهمیت توسعه ارتباط لجستیک و حمل و نقل میان ایران و چین تاکید کرد و افزود: در حال حاضر ارتباط لجستیکی بین دو کشور از طریق دریا برقرار است اما یک مسیر ریلی از شمال ایران وجود دارد که می‌تواند دو کشور را به هم متصل کند. این مسیر از کشورهای ترکمنستان ازبکستان قزاقستان و چین می‌گذرد. ما در تلاش هستیم تا این مسیر را فعال کنیم و کسانی که از طریق راه‌آهن کالاهای خود را جابجا کنند مشوق‌ها و حمایت‌های لازم را دریافت خواهند کرد؛ البته به شرطی که بار از دو سمت تکمیل شود.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران همچنین اعلام کرد که مذاکرات برای توافق‌نامه بازرگانی بین ایران و چین در حال انجام است و گفت: مسیر به سمت توسعه تجارت است و از طرف چین نیز علاقه‌مندی وجود دارد. به عبارتی همه چیز برای توسعه تجارت فراهم است. اگرچه تحریم‌ها مشکلاتی را ایجاد کرده اما بخش دیگری از مشکلات به قوانین داخلی برمی‌گردد که کار را دشوار کرده است. با این حال ظرفیت‌ها بسیار زیاد است و ما تلاش خواهیم کرد که روند کارها تسهیل شود. به نقل از مهر

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما